top of page

U KIC-u 10-ta sesija IUS Foruma na temu Evropska konvencija u praksi Evropskog suda za ljudska prava


U organizaciji Udruženja pravnika Crne Gore, večeras će se u 18.30 sati u KIC Budo Tomović održati 10-ta sesija IUS Foruma na temu Evropska konvencija u praksi Evropskog suda za ljudska prava, na kojoj će imati svoje izlaganje prof. dr Ivana Jelić, sutkinja Evropskog suda za ljudska prava.


Ius forum se organizuje od strane Udruženja pravnika Crne Gore sa namjerom da se osnaži društveni dijalog i vrati kultura javne riječi.


“Ius forum se odvija u formi otvorenih sesija i njegovim održavanjem nemamo iliziju da možemo promjeniti postojeće stanje, ali mislimo da ima moć da sve nas, koji se sa tim stanjem ne mirimo, okupi i sačuva ono što se zove „higijena duha“ i akademska odgovornost prema temama od javnog interesa”, kazao je za CdM prof dr Branislav Radulović, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore.


Na večerašnjoj sesiju Ius Foruma panelista prof dr Ivana Jelić između ostalog odgovoriće na pitanja kao što su koja prava štiti Evropska konvencija, koje su novine u vezi s uslovima prihvatljivosti tužbi od strane Suda u Strazburu, kako Sud tumači Konvencijsko pravo, šta su to pilot presude, na koji način rat u Ukrajni utiče na rad Suda i druga pitanja.

bottom of page