top of page

Objavljena četvorotomna knjiga Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić, akademika Zorana Rašovića

U izdanju Udruženja pravnika Crne Gore, povodom 180 godina od rođenja kralja Nikole i 100 godina od njegove smrti, objavljena je četvorotomna knjiga akademika Zorana Rašovića “Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’’.

Četiri knjige sistematizovane u 22 podcjeline sadrže ukupno preko 2.600 stranica i glavni dio materijala za ovu knjigu uzet iz arhiva u Crnoj Gori i arhiva u inostranstvu.


Četvorotomno izdanje “Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’’ sadrži više stotina neobjavljenih dokumenata od posebnog značaja za Crnu Goru i veliki broj nepoznatih detalja iz života, velikana tog vremena, knjaza/kralja Nikole i Valtazara Bogišića i njihove saradnje koja je trajala skoro četvrt vijeka.


Autor Zoran P. Rašović je akademik CANU, redovni profesor Pravnog fakulteta Univeziteta Crne Gore, predsjendnik Senata Udruženja pravnika Crne Gore i dobitnik najvećeg priznanja Udruženja pravnika – nagrade „Akademik Mijat Šuković“ koje Udruženje svakih pet godina dodjeljuje za posebna dostignuća u pravnoj nauci i stvaralaštvu.


Udruženje pravnika Crne Gore, kao izdavač izražava posebno zadovoljstvo činjenicom da je ovo izdanje najveći izdavački poduhvat Udruženja pravnika za skogo 90 godina postojanja najstarije strukovne asocijacije crnogorskih pravnika.


Povodom objavljivanja ovog kapitalnog dijela UPCG u saradnji sa Pravnim fakultetom UCG organizovaće promociju knjige u utorak 28-mog decembra na Pravnom fakultetu sa početkom u 11h.


Na promociji će govoriti dekanica Pravnog fakulteta prof. dr Aneta Spajić, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore prof. dr Branislav Radulović, predsjednik CANU akademik Dragan Vukčević, redovni član CANU akademik Šerbo Rastoder i autor.



bottom of page