top of page

Objavljen novi broj Pravnog zbornika


(Izvor: CDM)


U izdanju Udruženja pravnika Crne Gore izašao je iz štampe novi broj „Pravnog zbornika„ časopisa za pravnu teoriju i praksu, koji crnogorskoj pravničkoj publici donosi ukupno 19 radova iz oblasti kompanijskog, krivičnog, ustavnog, upravnog, građanskog i drugih grana prava.


“Redakcijski odbor časopisa, u ovom broju „Pravnog zbornika“, opredjelio se za publikovanje devet članaka, tri ogleda i sedam priloga, čiji autori su ugledni crnogorski pravnici, profesori sa dva crnogorska Univerziteta, sudije, tužioci, advokati, ali i mlađi autori koji na ovaj način unapređuju svoje pravničke karijere”, navodi se u saopštenju.


Novo izdanje „Pravnog zbornika“ sadrži i rad prof. dr Vuka Radovića, profesora Pravnog fakulteta u Beogradu, u kojem je data analiza Zakona o privrednim društvima, koja je prezentirana na sesiji održanoj februara ove godine organizovanoj u saradnji Udruženja pravnika i Privredne komore Crne Gore. Takođe, objavljena su i izlaganja učesnika na promociji knjige „Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić“ autora akademika Zorana Rašovića, održane na Pravnom fakultetu UCG, čiji je izdavač Udruženja pravnika Crne Gore.


“Pravni zbornik”, u novom izdanju, štampan je na preko 430 strana i u tiražu od 300 primjeraka i komercijalno ne distribuira, već se besplatno dostavlja autorima, bibliotekama, sudovima, fakultetima itd.


Sa izlaženjem ovog broja „Pravnog zbornika“, dodaje se još jedna vrijedna godina uspješnog rada, u dosadašnjih 89 godina trajanja najstarijeg crnogorskog pravnog čaopisa, izjavio je za CdM prof. dr Branislav Radulović, glavni i odgovorni urednik „Pravnog zbornika“ i dodao da namjera da časopis i u budućnosti ostane riznica crnogorske pravne baštine ostvarljiva je samo ako se i dalje nastavi uspješna saradnja sa uvaženim autorima i saradnicima.


Udruženje pravnika Crne Gore svim učesnicima desete sesije Ius Foruma, koji će se održati 12.04.2022. godinje (utorak) u 18.30h u KIC-u „Budo Tomović“ i na kojoj će na temi „Evropska konvencija u praksi Evropskog suda za ljudska prava” govoriti prof. dr Ivana Jelić, sutkinja Evropskog suda za ljudska prava, podjeliće novo izdanje časopisa „Pravni zbornik“.

bottom of page