top of page

Milatović sa delegacijom Udruženja pravnika Crne Gore: Iskazana spremnost za produbljivanjem saradnj


Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je delegaciju Udruženja pravnika Crne Gore povodom 90. godišnjice rada te asocijacije.


Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, u srdačnom i sadržajnom razgovoru, Milatović je istakao značaj koji Udruženje pravnika Crne Gore, decenijama unazad, ima u pravnom životu države.


Sa druge strane, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore, dr Branislav Radulović, upoznao je predsjednika Crne Gore o aktivnostima tog Udruženja, sa posebnim akcentom na Plan obilježavanja ovog značajnog jubileja.


“Pored svečanog dijela, na sastanku se razgovaralo o temama koje preokupiraju interesovanje stručne javnosti, a koje su preduslov efikasnog funkcionisanja pravnog i institucionalnog poretka u Crnoj Gori. Obostrano je iskazana spremnost za produbljivanjem saradnje u narednom periodu, u cilju osnaživanja i promovisanja društvenog dijaloga u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.


Milatović je iskazao spremnost da, u saradnji sa Udruženjem, bude domaćin dijaloga pravne javnosti o važnim zakonodavnim inicijativama.


U sastavu delegacije Udruženja bili su: Prof. dr Branislav Radulović – predsjednik Udruženja, akademik Zoran Rašović – predsjednik Senata Udruženja, prof. dr Maja Kostić Mandić – potpredsjednica Udruženja, Desanka Lopičić – potpredsjednica Udruženja, Mr Jadranka Vojinović – generalna sekretarka Udruženja i Ivan Medenica – predsjednik Komiteta mladih pravnika.

コメント


bottom of page