top of page

Iz štampe izašlo drugo izdanje Pravnog zbornika


Izvor: Portal Analitika


Redakcijski odbor najstarijeg crnogorskog pravnog časopisa, koji izlazi od 1933 godine, u ovom broju „Pravnog zbornika“, opredjelio se za publikovanje radova eminentnih autora, među kojima su dr Snežana Miladinović, dr Miloš Vukčević, dr Andjeljko Lojpur, dr Branislav Radulović, dr Vesna Simović – Zvicer, dr Đorđije Blažić, Valentina Pavličić, Steren Ivanović i drugi.


U novom izdanju zbornika zastupljen je i veći broj mlađih crnogorskih autora koji na ovaj način unapređuju svoje pravničke karijere.


Takođe, novo, izdanje „Pravnog zbornika sadrži i dvaprikaza, među kojima i novog – osavremenjenog izdanja Komentara Ustava Crne Gore, koji je štampan u izdanju Udruženja pravnika, autora dr Mladena Vukčevića.


Glavni i odgovorni urednik „Pravnog zbornika“ i predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore dr Branislav Radulović za CdM je izjavio da je namjera Udruženja da časopis „Pravni zbornik“ i u budućnosti ostane „riznica crnogorske pravne baštine“ i najavio novi izdavački poduhvat za 2021 godinu koji će se ogledati u izradi i publikovanju Bibliografije „Pravnog zbornika 1933 -2020“ koja će obuhvatiti sve autore i članke koji su objavljeni u poslednjih 87 godina izlaženja ovog časopisa.


Časopis se komercijalno ne distribuira, već se besplatno dostavlja autorima, bibliotekama, sudovima, fakultetima, itd.


Štampanje ovog broja „Pravnog zbornika“ svojom donacijom pomogla je Ambasada SAD u Podgorici.


bottom of page