top of page

Ambasadorka Republike Češke posjetila Udruženje pravnika: Razgovarano o razvoju vladavine prava i procesu integrisanja Crne Gore u EU


Ambasadorka pozvala predstavnike Udruženja da učestvuju u programu obilježavanja 20 godina od ulaska Češke u EU


Ambasadorka Republike Češke Janina Hrebričkova posjetila je danas Udruženje pravnika Crne Gore, najstariju nacionalnu asocijaciju crnogorskih pravnika.


Tom prilikom, kako navode u saopštenju, predstavnici Udruženja pravnika na čelu sa predsjednikom prof. dr Branislavom Radulovićem upoznali su ambasadorku sa ustorijatom Udruženja dugom 90 godina i planiranim budućim aktivnostima.


Posebno su tretirana pitanja daljeg razvoja vladavine prava i procesa integrisanja Crne Gore u EU. Takođe, prezentiran je izdavački opus Udruženja sa posebnim osvrtom na "Pravni zbornik".


Ambasadorka Hebričkova pozvala je predstavnike Udruženja da učestvuju u programu obilježavanja 20 godina od ulaska Češke u EU i izrazila nadu u dalje produbljenje u oblasti pravne saradnje izmedju Crne Gore i Republike Česke.


Sastanku su prisustvovali i potpredsjednice UPCG prof. dr Maja Kostić Mandić i Ana Stanković Mugoša i članovi UO Ivan Medenica i Ibrahim Smailović.

bottom of page