top of page

Zakon o privrednim društvima: Pravci budućeg razvoja crnogorskog kompanijskog prava

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Udruženjem pravnika Crne Gore, organizuje u petak, 10.03.2023. godine, sa početkom u 10 sati u prostorijama Privredne komore događaj na temu: Zakon o privrednim društvima– Pravci budućeg razvoja crnogorskog kompanijskog prava.


Zakonom o privrednim društvima uređena je registracija, upravljanje, restrukturiranje, prestanak i druga pitanja od značaja za rad privrednih društava, preduzetnika i dijela stranog društva.


Na ovogodišnjoj sesiji će, kako je najavljeno, govoriti prof. dr Vuk Radović, redovni profesor Kompanijskog prava, Trgovinskog prava i Stečajnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Učesnicima skupa obratiće se i predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić i predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore prof. dr Branislav Radulović.


“Učesnici sesije će takođe imati priliku da razgovaraju o izazovima u primjeni postojećih rješenja u praksi, razmijene iskustva i iznesu svoja zapažanja u implementaciji postojećeg Zakona i aktivnostima na donošenju novog Zakona o privrednim društvima”, navodi se u saopštenju.


Događaju će prisustvovati predstavnici akademske zajednice, privrednici, članovi Privredne komore Crne Gore i Udruženja pravnika Crne Gore.


“Kako bismo bili u prilici da uspješno organizujemo događaj, kao i zbog ograničenog broja učesnika, molimo vas da blagovremeno odredite svoje predstavnike (maksimalno dva učesnika iz istog preduzeća), pri čemu će pravo prvenstva učešća biti prema redosljedu prijavljanja. Troškovi događaja su pokriveni projektom.


Prisustvo možete potvrditi popunjavanjem prijave preko linka, najkasnije do četvrtka 9.03.2023. godine. Takođe, sesiju je moguće pratiti i digitalnim putem, pri čemu je potrebno da prilikom popunjavanja prijave odaberete opciju online, putem Zoom platforme, nakon čega ćemo Vam dostaviti link za praćenje skupa. Telefon za informacije je: 020 230 446. Agenda skupa je u prilogu poziva”, zaključuje se u saopštenju.

Comentarios


bottom of page