top of page

Udruženje pravnika čestitalo Dan državnosti


Udruženje pravnika čestitalo je svim građanima Crne Gore 13. jul – Dan državnosti, u želji i uvjerenju da će ova generacija crnogorskih građana znati da iskoristi svoju istorijsku šansu i snažnije usmjeri cjelokupno društvo ka zajednici prosvijecenih evropskih naroda.


“Ovaj izuzetan datum koji nadahnjuje i budi nacionalni ponos istovremeno opominje da samo oni koji imaju jasnu viziju i posvećenost Crnoj Gori i njenoj slobodi imaju svoje mjesto u stroju onih koji su ugradili svoje pregnuce u temelje Crne Gore”, navodi se u čestitki.


Jedan od tih temelja su pravda i crnogorski osjećaj pravice, koji je moguće izgraditi samo u državi i društvu koje je zasnovano na vladavini prava i institucionalnoj i funkcionalnoj demokratiji.


U to ime Udruženje pravnika očekuje da svi, posebno državni organi i nosioci javnih funkcija i odgovornosti, u što kraćem roku, ispune svoje ustavne obaveze i ostvare puno funkcionisanje institucija koje osiguravaju ostvarenje sigurnosti, pravde i jednakosti za sve građane.


Udruženje pravnika, koje se približava svom velikom jubileju – 90 godina postojanja i rada, spremno je, kao i do sada, u okvirima svojih moci, dati doprinos, kako bi tekovine 13-tog jula bile ostvarene kroz izgradnju bolje i pravednije države Crne Gore.


Comments


bottom of page