top of page

Riznica crnogorske pravne baštine: Objavljeno novo izdanje Pravnog zbornika

Pravni zbornik, koji ima tradaciju od devet decenija izlaženja, u novom izdanju štampan je na gotovo 300 strana i u tiražu od 200 primjeraka


U izdanju Udruženja Pravnika Crne Gore iz štampe je izašlo novo izdanje Pravnog zbornika, časopisa za pravnu teoriju ipraksu, broj 1/2024, koje crnogorskoj pravničkoj publici, donosi 16 radova (članaka, ogleda ipriloga) istakutih pravnih autora iz Crne Gore i inostranstva.


Redakcijski odbor časopisa, na čelu sa prof. dr Branislavom Radulovićem – glavnim iodgovornim urednikom časopisa, uovom broju opredjelio se za publikovanje osam članaka, dva ogleda i tri priloga, te tri izlaganja sa promocije koja je organizovana usaradnji sa „Fondacijom Sula Radov“. 


Objavljen je i omažpreminuloj profesorici Pravnog fakulteta UCG Snežani Miladinović - Drobnič, dugogodišnjoj članici uređivačkog odbora Pravnog zbornika ipotpredsjednici Skupštine Udruženja pravnika Crne Gore.


Autori članaka idrugih radova su ugledni crnogorski pravnici, profesori sa dva crnogorska Univerziteta, referentni autori iz inostranstva, ali imlađi crnogorski autori koji na ovaj način unapređuju svoje pravničke karijere. 


Zbornik se može preuzeti sa sledećeg linka: https://www.upcg.me/pravni-zbornici

コメント


bottom of page