top of page

Reprint knjige ”Sula Radov u svom vremenu” pred podgoričkim čitaocima

Reprint izdanja knjige ”Sula Radov u svom vremenu”, autora Vukote B. Radulovića, biće predstavljen u srijedu, 22. februara, u 19 sati u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u organizaciji Udruženja pravnika Crne Gore.


Udruženje pravnika Crne Gore, u saradnji sa „Službenim listom“ Crne Gore, priredilo je i posthumno objavilo reprint izdanje knjige „Sula Radov u svom vremenu“ autora Vukote Radulovića.


Knjiga je štampana u prilog obilježavanja dva jubileja: obilježavanja 90 godina od osnivanja prve nacionalne asocijacije crnogorskih pravnika (1933. godine) i 180 godina od početaka školstva u Komanima (1843. godine), koji se veže za crnogorskog i katunskog kapetana, sudiju, senatora – Sulu Radova.


Iz Udruženja pravnika saopštili su da će se promocija reprint izdanja knjige, u okviru 11. sesije IUS FORUMA, održati u srijedu, 22. februara od 19 sati, u multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici.


Na promociji će govoriti: predsjednik Udruženja pravnika prof. dr Branislav Radulović, direktorica „Službenog lista“ Crne Gore Danijela Pavićević, sudija Osnovnog suda u Podgorici Ilija Radulović, profesorica Milica Radenović i dipl. pravnik Cvetko Radulović. "Kostadin Radov Radulović, u predanjima zapamćen kao Sula, rođen je u Komanima – Katunska nahija (oko) 1790. godine i ostao je upamćen kao mudar čovjek, pravednik i narodni sudija, čije su presude bile 'pravične, oštre i jezgrovito sročene, štiteći pravoga, a pogađajući krivoga'.


U knjizi 'Istorija crnogorskog sudstva' dr Čedomir Bogićević ga opisuje i kao 'utemeljivača umne orijentacije crnogorske škole prirodnog prava'", navode iz Udruženja pravnika. Kazali su da, u prilog proslave jubileja – 90 godina od osnivanja, izdavanjem (reprintom) ove knjige nastoje sačuvati dio vrijedne crnogorske istorijsko-pravne baštine i zaostavštine, koju je autor knjige Vukota Radulović "strpljivo, studiozno i predano sakupio i u ovoj knjizi objedinio".


Udruženje pravnika će svim učesnicima i gostima promocije pokloniti po primjerak pomenutog izdanja.

bottom of page