top of page

Radulović: Zakon o Vladi da se nađe u Ekspozeu mandatara

Povodom Nacrta zakona o Vladi predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore prof. dr Branislav Radulović, imao je danas sastanak, putem video konferencije, sa ekspertima Venecijanske komisije Warrenom Newmanom (Kanada), Francois Senersom (Francuska) i Vladimirom Vardanyanom (Jermenija).

Izvor: Standard


Na poziv ministra javne uprave Maraša Dukaja, ovom prilikom su od strane Udruženja pravnika Crne Gore saopštena viđenja vezana za sadržaj i neophodnost usvajanja zakonskog teksta kojim bi se uredio rad i funkcionisanje izvršne vlasti.


Radulović je iskazao zadovoljstvo što je Udruženje pravnika Crne Gore imalo priliku participirati u izradi Nacrta zakona, kao i zbog činjenice da je Radna grupa uvažila predloge i sugestije date od strane Udruženja, podsjećajući da je Crna Gora ovaj zakon imala još 1902. godine.


Stoga je Udruženje pravnika Crne Gore posebno apostrofiralo neohodnost da nova 44. Vlada u što kraćem roku predloži ovaj zakon, te da se on nađe u Ekspozeu mandatara kao jedan od prioriteta i bude uvršten u Programu rada Vlade za 2024. godinu.


Na prijedlog ministra javne uprave UPCG je prihvatilo inicijativu da se, nakon izbora nove vlade, zajednički organizuju okrugli sto sa ciljem daljeg razmatranja teksta zakona, na kojem bi se pozvali predstavnici akademske zajednice, civilnog društva i drugih zainteresovanih subjekata.

Comments


bottom of page